نکات مهم در زمینه اجاره هاست
با توجه به پائین بودن سطح آگاهی افراد حقیقی و حقوقی که میخواهند در فضای اینترنت وبسایتی داشته باشند، میزان کلاهبرداری توسط اشخاص یا شرکتهای مدعی Hosting (میزبانی) در این فضا افزایش پیدا کرده که این امر ضمن اینکه موجب ضرر و زیان مادی به این افراد گردیده، آمار وبسایتهای ایرانی را بعنوان طعمه برای هکرها بالا برده که نشانگر ضعف امنیت سایبری میباشد. از طرفی عدم رعایت مواردی از طرف مشتری نیز این شرکتها را با ضرر و زیان روبرو کرده است.
نکاتی در زمینه اجاره هاست :
در این قسمت قبل از شمردن آیتمهای یک هاست مطلوب، به مواردی که هنگام اجاره هاست باید رعایت کنید، اشاره مینماییم. سعی کنید همه موارد ذکر شده را رعایت کنید حتی اگر بارگذاری وبسایت شما چند روزی طول بکشد:
1) همیشه از شرکتهای معتبر، باسابقه و دارای مجوز رسمی برای فعالیت Hosting (میزبانی) از مراجع ذیصلاحی که قبلاً روی آنها تحقیق انجام دادهاید اجاره نموده و بخاطر ارزانی یا عرضه CMS و دومین رایگان همراه با هاست، از افراد حقیقی، شرکتهای نامعتبر یا نمایندگی سایر شرکتهای Hosting خارجی و داخلی، اجاره نکنید.
2) حتماً قبل از پرداخت هزینه، پیشقرارداد رسمی الکترونیکی دریافت نمائید. در این پیشقرارداد باید کلیه موارد جزء به جزء با ذکر هزینهها و گارانتیسرویسهای ارائه شده ذکر شود.
3) باتوجه به فراگیر نشدن امضاء دیجیتال در ایران، لازم است بعد از تصویب پیشفاکتور، فاکتور رسمی که مهر و امضاء مدیرمالی، مدیرعامل و مدیرفنی شرکت مذکور را، بصورت حقیقی، از طریق پست یا پیک دریافت نموده و ضمن بررسی اصالت شرکت، جهت اطمینان از عملکرد شرکت پرداخت فاکتور را در سه مرحله انجام دهید که پیشنهاد میشود، 20 درصد حین بارگذاری وبسایت، 60 درصد بعد از اتمام بارگذاری و تحویل و 20 درصد را بعنوان حسن عملکرد بعد از طی زمان آزمایشی بصورت توافقی پرداخت نمائید. (با توجه به اجاره ماهانه سرورهای اختصاصی میتوانید قرارداد را با توجه به این شرایط تنظیم نمائید.)
4) قبل از امضاء قرارداد حتماً با یک کارشناس امنیت اطلاعات بیطرف و آشنا در این امر مشاوره نمائید.
5) همیشه هنگام اجاره یک هاست، قرارداد با جزئیات کامل فنی، مالی و حقوقی تهیه نمائید تا طرفین در اجرای تعهدات خود دقت بسیار نمایند. لازم بذکر است که، اگر از شرکتی، وبسایتی را با تمام خدمات مربوطه اجاره میکنید، باید شرکت مذکور برای سیستم مدیریت محتوا، دامنه، هاست و سایر خدمات، مستقلاً قرارداد بسته شود و از بستن قرارداد بصورت یکجا خودداری فرمائید.
6) باید در قرارداد برای وبسایت خود از نظر اطلاعات دیتابیس و نیز اهمیت آن یک ارزش ریالی کلی تعیین نمائید و تعیین نمائید که هردقیقه Downtime برای شما چند ریال خسارت وارد میکند و همچنین اگر وبسایت شما بعلت بروز مشکل در هاست، هک شود خسارات وارده چند ریال میشود تا شرکت خدمات دهنده با توجه به ارزش وبسایت شما تدابیر امنیتی را بیاندیشد تا در صورت بروز مشکل جبران خسارت و براین اساس به شما پیشفاکتور ارائه نماید.
البته این شرکتها با توجه به لحاظ نمودن موارد امنیتی، میتوانند با شرکتهای بیمهگذار در این زمینه همکاری نمایند تا با پرداخت حق بیمهای (که میتواند توسط مشتری پرداخت شود) جبران خسارت را به عهده آن شرکت بیمهگذار بگذارند تا ضمن اینکه هزینه جبران خسارت متوجه شرکت خدمات دهنده نشود، مشتری نیز مبلغ کمتری را بابت اجاره هاست بپردازد.این شرکتها قابل اعتمادتر از سایر شرکتها برای مشتریان خواهد بود.
7) از پرداخت هرگونه مبلغی خارج از چارچوپ قرارداد به حسابهای شخصی جداً بپرهیزید و کلیه پرداختها را باید به حساب رسمی متمرکز شرکت واریز نموده و رسید پرداختها را حتماً نگهداری نمایید.
8) شرکت خدمات Hosting باید بصورت توافقی بعد از دوهفته استفاده حداقل 80 درصد مبلغ پرداخت شده را درصورت عدم رضایت مشتری و لغو قرارداد در کمتر از 24 ساعت پس داده و او را مطلع نماید.
9) شرکت خدمات Hosting مجاز نیست وبسایتی را بجز در اجرای حکم مقام محترم قضائی و موارد مندرج در قسمت تعهدات مشتری مسدود نماید که در این مواقع نیز باید در حین انسداد علت آن را بصورت مستند و قابل دفاع در محاکم قضائی و فنی به اطلاع مشتری برساند. همچنین باید آمادگی ارائه Full Backup را کمتر از 24 ساعت از زمان انسداد را داشته باشد و بابت این امر و رفع انسداد نیز نباید هزینهای از مشتری اخذ شود.
درصورتیکه شرکت نتواند انسداد وبسایت را توجیه نماید متحمل پرداخت غرامت برابر قرارداد فیمابین خواهد بود.
منبع: پلیس فتا
برچسب ها :
hosting , اجاره هاست , هاست
نظرات شما