LPIC مجموعهای از آزمونهای بینالمللی مستقل از توزیعِ لینوکس است که توسط موسسه کانادایی Linux Professional Institute (به صورت مخفف: LPI) در سطحهای مختلف برگذار میگردد.
شرکت Red Hat (رد هت) پیش از LPI اقدام به برگذاری آزمونهای لینوکس، توزیع رد هت نمود؛ اما آزمونهای رد هت مخصوص توزیع رد هت بوده و محدود به آمریکا و چند کشور خاص میباشد که باعث عدم دسترسی اکثریت (خصوصا ساکنان ایران) میشود.
LPI در سراسر دنیا از جمله تهران، نمایندگی دارد تا متخصصان بتوانند در آزمونهای آن بهراحتی شرکت و مدارک LPIC دریافت نمایند. 
برای آمادگی آزمون LPIC چه باید کرد؟
مثل اغلب آزمونها دو راه کلی برای آمادگی این آزمون وجود دارد، خود آموز و شرکت در کلاسهای رسمی و غیر رسمی که توسط موسسهها برگذار میگردد.
در وبسایت رسمی LPI منابعی جهت مطالعه با توجه به سطح امتحان معرفی شدهاست که میتوان از این لینک آنها را مشاهده کرد؛ توجه داشته باشید که هیچ کتاب جامعی برای این آزمون تا کنون معرفی نشده است.
خبر خوب اینکه به همت جادی میرمیرانی و شرکت مبین نت، دوره آموزشی بیست ساعتهای برای سطح یک LPIC به صورت تصویری آماده و در وبسایت دانشآباد قرار گرفتهاست. دوره LPIC 1 شامل دو امتحان LPIC 100 و LPIC 101 میباشد.
این ویدیوها در برگیرنده مباحث استاندارد آزمون سطح یک LPIC، شامل پوستهها، اسکریپتها و مدیریت دادهها، محیط کاربری و دسکتاپ، وظایف مدیر سیستم، سرویسهای پایه سیستم، مبانی شبکه و امنیت در گنو لینوکس، آشنایی با معماری سیستم، مفاهیم سیستم عامل و نصب نرمافزارها، دستورات مطرح در خط فرمان گنولینوکس، کار با فایلها، ساختار سلسله مراتبی سیستم فایل و دستگاه و غیره میباشد.
جهت استفاده از این مجموعه آموزشی رایگان کافی است به وبسایت دانش آباد مراجعه وفرم عضویت را تکمیل نمایید.
همچنین برای مجموعه ویدوهای آموزشی کتابی به زبان انگلیسی نیز آماده و به رایگان در اختیار عموم قرار گرفتهاست؛ میتوانید از لینک زیر این کتاب را مطالعه نمایید:
LPIC 101 exam for non-english human beings
مدرس دوره مجازی آموزش لینوکس -جادی میرمیرانی- در ویدیوی معرفی دوره گفتهاست: «انتظار دارم تنها با دیدن ویدیوها و مرور جزیی متنهای مرتبط، بتوان در آزمونهای رسمی LPIC 101 و LPIC 102 شرکت و پذیرفته شد.»
برچسب ها :
linux , LPI , LPIC 101 , LPIC 102 , LPIC 103 , LPIC 104 , Red Hat , آزمون لینوکس , تخصص لینوکس , ردهت , فوروارد دامنه , لینوکس , مدرک لینوکس
نظرات شما