جمعه 17 آذر 1402
تیتر اخبار :
  • Ad

آسیب‌پذیری مهم سایت‌های دروپال بروز نشده

ارسال شده در 14 آبان 1393 | دسته‌بندی: اخبار ، امنیت ، عمومی
مجله فارسی هاستینگ فاهومگ

دروپال چیست؟

دروپال یکی از سامانه‌های مدیریت محتوای محبوب است.  به محض معرفی یک آسیب‌پذیری برای آن، ربات‌های متعلق به نفوذگران (شبیه ربات‌های گوگل) به دنبال وب سایت‌های آسیب‌پذیر می‌گردند و آن‌ها را مورد حمله قرار می‌دهند.

آسیب‌پذیری CVE-2014-3704 چیست؟

این آسیب‌پذیری، حدود دو هفته‌ پیش کشف و گزارش شد. مطابق گزارش محققان، حملات خوکار برنامه‌ریزی‌شده از همان روز اول و در عرض چند ساعت شروع به آسیب به وب‌ سایت‌های آسیب‌پذیر دروپال کرده‌اند و تنها وب‌ سایت‌هایی که نسخه‌ی 7.32 دروپال را دریافت کرده‌اند از این خطر در امان هستند.

در این حملات ‌مهاجم قادر است اطلاعات محرمانه‌ وب سایت را به سرقت ببرد و یا با باز کردن درپشتی راه را برای سرقت‌های بعدی نیز باز کند و دسترسی از راه دور برای هکرها را فراهم آورد. حتی دروپال گزارش داده است که چند وب سایت همزمان با به‌روزرسانی، یعنی زمانی که به‌روز‌رسانی به طور کامل انجام نشده بود با حملات سایبری مهاجمان مواجه شده‌اند.

اگر مهاجم موفق به نصب درپشتی در وب سایت دروپال شما شده باشد، کشف آن اصلاً آسان نخواهد بود، به هر حال اولین گام اینست که اگر تاکنون به‌روز‌رسانی انجام نشده است به سرعت نسخه‌ی 7.32 دریافت و نصب شود، البته این مسئله تضمین نمی‌کند که وب سایتی که قبلاً با این آسیب‌پذیری مورد سوء‌استفاده قرار گرفته است، از خطرات بعدی در امان است.

اگر وب‌سایت دروپال شما مورد حمله قرار گرفته است چه باید کنید؟

اگر وب سایت شما مورد حمله قرار گرفته، باید وب سایت را از یک نسخه‌ی پشتیبان قدیمی بازگردانی کنید و سپس به‌روز‌رسانی را اعمال کنید و مطمئن باشید که دروپال شما در نسخه‌ی 7.32 است.

و سپس گام‌های زیر را طی کنید:

۱- وب سایت خود را با یک صفحه‌ی ایستای HTML به حالت برون‌خط درآورید.

۲- مدیر سرور را در جریان قرار دهید، ممکن است مهاجم با دسترسی به وب سایت شما راه خود را در کل سرور باز کرده باشد.

۳- از مدیر وب سایت بخواهید تمام پرونده‌ها و پایگاه‌داده‌ی شما را پاک کند، (یک نسخه از آن برای تحلیل و بررسی بیش‌تر نگه دارید) به نحوی که فرض کنید در یک سرور کاملاً جدید هستید.

۴- از یک نسخه‌ پشتیبان قدیمی‌تر از تاریخ ۱۵ اکتبر، تمام پرونده‌ها و پایگاه داده‌ی خود را بازگردانی کنید.

۵- دروپال را به‌روز‌رسانی کنید.

۶- وب سایت را به حالت آنلاین برگردانید.

۷- اگر تغییراتی در وب سایت خود اعمال کرده بودید و محتویات جدید اضافه کرده‌اید، آن‌ها را به صورت دستی برگردانید و اصلاً سعی نکنید از نسخه‌های در دسترس آن‌ها را بازگردانی کنید.

۸-  از ادغام این نسخه با نسخه‌ی آسیب‌پذیر قبلی بپرهیزید.

دروپال هشدار داده است که بازگردانی بدون داشتن نسخه‌ پشتیبان ممکن است، اما کشف درهای‌پشتی احتمالی تقریباً محال است و در این حالت بهتر است وب سایت از اول ساخته شود.

منبع: سایبربان

برچسب ها : آسیب‌پذیری , دروپال
بازدیدها : 1599

نظرات شما

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

فروش ویژه

آخرین مقالات

  • Ad