برترینهای حوزه ICT ایران در ۱۳۹۲
به نقل از فارنت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی در تاریخ ۱۳۹۳/۰۳/۱۸ نتایج آخرین ارزیابی سالانه اپراتورهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 1392 را اعلام کرد.
بر اساس گزارشی که در وبسایت این سازمان منتشر شده، شرکت ارتباطات سیار (همراه اول) در بخش اپراتورهای سیار سراسری، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل در بخش اپراتورهای وایمکس و شرکتهای آریا رسانه تدبیر (شاتل) و انتقال دادههای آسیاتک (بهطور مشترک) در بخش ارائهکنندگان اینترنت پرسرعت (ADSL) موفق به کسب رتبه اول شدهاند.
این ارزیابی سالانه، بر اساس الگوی جامع ارزیابی، رتبهبندی و انتخاب اپراتورهای برتر حوزه سرویسهای ارتباطی و فناوری اطلاعات، در ۹ بخش اپراتورهای PAP ،SAP ،WiMAX ،ISDP ارائهکنندگان تلفنهمراه سراسری و منطقهای، شرکتهای مخابرات استانی، ارائهکنندگان خدمات تلفن ثابت منطقهای و شرکت پست و در میان ۱۵۰ اپراتور انجام شده است.

شرکتهای ارائه دهنده اینترنت پرسرعت

رتبه بندی اپراتورهای وایمکس در سال ۱۳۹۲
فارنت میگوید: بررسی این لیست نکاتی را به ذهن متبادر میسازد که گفتن آنها خالی از لطف نیست. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی ارزیابی اپراتورهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را بهصورت دو ماه یکبار و شش ماه یکبار انجام داده و نتایج آنها را اعلام و با توجه به همین روال، این سازمان نتایج ارزیابی سالانه این اپراتورها را نیز اعلام میکند. طبیعی است انتظار میرود برآورد نتایج ارزیابی دورهای این سازمان که همانطور که یاد شد هر دو ماه و هر شش ماه یکبار اعلام میشود در نتایج ارزیابی سالانه این سازمان نمود داشته و بهگونهای نتایج ارزیابی سالانه این سازمان را قابل پیشبینی کند اما بررسی و مقایسه این نتایج خلاف این موضوع را نشان میدهد.
در بخش اپراتورهای اینترنت پرسرعت (ADSL) آخرین گزارشهای موجود از در اختیار بودن بیشترین سهم بازار این بخش به ترتیب به شرکت مخابرات، شاتل و پارس آنلاین را خبر میداد، اما رتبهبندی موجود در نتایج ارزیابی سالانه سازمان را کمی دور از ذهن نشان میدهد. چرا که مطمئناً این موضوعی پذیرفتنی است که صرفنظر از انحصار موجود در این بخش که بسیاری از مشترکان را به سمتوسوی استفاده از اینترنت مخابرات سوق میدهد، به طور طبیعی مشتریان به دنبال بهترین کیفیت و سرویس در این بخش بوده و معمولاً رتبهبندی سهم بازار نشانگر بهترین کیفیت و سرویس موجود است.
این موارد نشان میدهد که فرض بر درست بودن انجام ارزیابی بر اساس معیارهای ارزیابی اعلام شده سازمان، سهم و تأثیر رضایتمندی مشتریان در ارزیابی اپراتورهایی که عملکرد آنها بیشترین تأثیر و ارتباط مستقیم را با مصرفکنندگان و مشتریان در جامعه دارند، اندک بوده و ظاهراً ارزیابیهای صورت گرفته بر اساس موجود بودن فرآیندها و نه بر اساس اجرای درست فرایندها و بررسی نتایج اجرا و تأثیر آن بر مشتریان و رضایتمندی آنها صورت گرفته است.
در هر حال نحوه ارزیابی و انتخاب ارزیابان این بخشها نیز ظاهراً آنطور که باید و شاید حتی از نگاه اپراتورهای شرکتکننده شفاف نشان نمیدهد. مطمئناً انتخاب مدیرانی که خود بهنوعی نقش و سهمی در شرکتها و اپراتورهای حاضر دارند بهعنوان ارزیاب دیگر اپراتورها بخصوص وقتی برتری در لیست موجود تنها با چند نمره حاصل شده حساسیت موجود را بالاتر میبرد.
نظرات شما